PlayerUnknown’s Battlegrounds stora succé

Share This Post

Denna post presenteras av och i samarbete med SandwichAds.

Det är svårt att undvika att lägga märke till den nya giganten som är uppe och ger League of Legends konkurrens på Twitch.tv.

Vi har i bra många år sett hur Lol har dominerat över alla andra spel på sidan, det har inte varit många spel som har kunnat mäta sig bredvid Lol.

Och om dom har gjort det så har det ofta varit på grund av turneringar, men Battlegrounds har nu konstant legat bland toppen av streamade spel. Och det ser inte ut som dom är på väg bort den närmaste tiden.

Ja, PlayerUnknown’s Battlegrounds har ju nu legat ute på early acces i några månader, och med hjälp av några av dom största Twitch karaktärerna, så som, Summit 1g och DrDisrespect. Så har Battlegrounds pushat sig upp till andra plats på tittar rankingen.

Om vi tänker oss tillbaka ett halvår eller så, så hade vi ju H1Z1 som folk spelade väldigt mycket, trots att det var ett väldigt simpelt spel. Men det är många som tycker om konceptet av “herren på täppan”, som tog sin första form ur mods i Arma.

Spelet är näst intill en kopia av H1Z1, där objektivet är att vara den sista man vid liv, i en area som blir mindre och mindre. Och tvingar in spelare i situationer där allt man kan göra är att slotts för sitt liv. Och siste man vid liv, är “kungen på täppan”.

Spelet startar då 100 spelare har matchats upp, sedan får man åka ovanför spelkartan i ett militärflyg. Och man får själv bestämma när man vill hoppa ur och utlösa sin fallskärm. Sedan gäller det att vara snabb, då det är 99 andra spelare som är ute efter ditt huvud, och med vapen som spawnar lite överallt. Så behöver man lite tur att inte spelaren brevid får ett vapen före dig. När man väl har hittat sig några vapen och kanske lite energi drycker, så gäller det att hitta ett fordon.

För nu börjar den roliga delen, nu börjar spelkartan bli mindre och mindre, som tvingar in spelare i varandra. Inget kampande här inte!

Spelare dör lite här och där, medans tiden tickar tills nästa gång kartan blir mindre.
Alla vill ha den bästa byggnaden att sitta i, byggnaden med mest utsikt över alla andra spelare. Det är ett konstant spel att kolla runt om sig, man vet aldrig om sitt egna huvud är pricken i någon annans sikte just nu, det gäller att röra på sig.. men inte för mycket så man blir lätt upptäckt.

När det bara är några enstaka spelare kvar, så börjar man känna sin egna puls, man känner hur blodet pumpas, adrenalin trycks ut i blodet.

Allt man kan tänka på är att vinna, men man vill inte tänka så mycket på det så att man förlorar fokus. Det är en konstant kamp att fokusera på rätt saker i stundens hetta. Precis samma känslor som man får då man spelar på alla svenska online casino på nätet, när man sitter på en bra hand, och går “all in”. Man vet att fullt hus är bra, oddsen säger att man bör vinna. Men…motståndaren lägger sig inte, han checkar. Pulsen gick nu upp till max, vad händer nu? Alla pengar ligger på bordet, det är upp till ödet nu. Och när man vinner så halveras pulsen genast, man andas ut och inser vad som precis har hänt, man vann!

Spelet har legat ute på Steam några månader nu, med frekventa patcher som uppdaterar nya vapen, balansering av dom gamla objekten.

Nyligen har det också pratats om nya spelbanor, bl.a. en bana som ligger ute i öknen, som tar med sig lite “cowboy” känsla. Samt en bana där delar är täckt i snö.

Och pricken över i’et som många uppskattar är planerna att ta spelet till konsolerna också, då Playstation 4 och Xbox One förväntas få spelet i slutet av 2017.

Många early acces spel får mycket negativ uppmärksamhet, då det ofta känns som att spel utvecklare släpper ut spel som inte är färdiga, bara för att kunna “casha” in pengar. Och sedan sluta jobba på spelet.

Men PlayerUnknown sitter i en lite speciell sits, då han själv var ett fan av moden i Arma, och varit aktiv på forum under dessa år.

Så när ryktena att han höll på utveckla ett eget spel, som inte bara var en “mod”, utan ett eget spel, där en av grundarna till konceptet får designa spelet.

Så fick folk mycket tillit att spelet inte bara skulle vara balanserat och fungerande, utan att det kommer kontinuerligt uppdateras, med nya vapen, kartor osv.

PlayerUnknown’s Battleground är ett spel som kommer vara relevant ett bra tag.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...