Nutopia

Arkiv för
Metroid

5 september

Nestopia: Metroid

Jag minns fortfarande chocken. En kompis som precis klarat Metroid ringde och berättade med falsettröst att Samus var en tjej! Det var långt innan idéer som ”hen” var påtänkta och protagonister i spel var vid den här tiden nästan uteslutande muskliga män eller robotar (precis som idag?). I min värld var Samus Aran ursprungligen en smidig robot. Nu i efterhand tycker jag att det var ett genidrag av Nintendo att inte skylta på spelkartongen med Samus kön.
Hur som helst. Äventyret utspelar sig på planeten Zebes där prisjägaren Samus Aran har fått i uppdrag av galaktiska federationen att stoppa rymdpirater från att utnyttja kraften i Metroider (geléliknande varelser som lever på att suga energi från sina offer).
Läs vidare →

20 maj

Star Fox och Metroid blir ett?


Ett något uppseendeväckande rykte har nått ut till allmänheten, nämligen det att Retro Studios håller på att utveckla, eller har någon gång planerat, ett spel som blandar Nintendos Star Fox och Metroid till Wii U. Det sägs vara action i tredjeperson blandat med luftstrider och kallas för närvarande Fusion Saga, men det finns inget i ryktet som bekräftar det hela, snarare tvärtom då stor osäkerhet betonas.
Kotaku, som plockade upp nyheten från Paul Gale Network, kontaktade Nintendo i frågan vilka i sin tur, som vanligt, svarade med att de inte kommenterar rykten.

25 april

Mega Metroid

Segt på jobbet eller hemmavid? Varför inte ta cirka nio minuter och lyssna på hur Super Metroid låtit om det hade släppts till Sega Mega Drive i detta medley.
http://youtu.be/qFMsrHCFXj0

1 mars

Kreativt frieri med Samus Aran


För somliga kan det kanske vara lite nervöst och påfrestande att fria till sin partner, för andra är det en öppning för lite kreativitet, som här. Jered McFerron höll på att pilla med källkoden till NES-klassikern Metroid när han kom på den briljanta idén att låta spelet sköta frieriet. Genom att ändra olika delar av spelet leddes flickvännen in till det speciella rum du ser ovan. Finurligt, och svaret ska ha blivit ett rungande ja. Men ta det lite piano nu, alla ungkarlar som läser detta. Tänk på att alla tjejer kanske inte gillar Metroid.
Via Joystiq.

17 oktober

Metroid avkodat


Har du precis som jag aldrig letat efter källkoden till Nintendos klassiska Metroid? Ändå hamnade den där, i min inkorg. Jag vet inte vad TDH försöker hinta om men tydligen kan det åtminstone vara värt ett par rader. Du kan ladda ned koden här där den även kompletteras av lite tekniskt mumbo-jumbo. Tufft, men vad fan ska jag med den till?