Arkiv för kläder

Bär OLED som kläder

Rickard Olsson

oledEtt Sydkoreanskt universitet, KAIST, har i samarbete med materialtillverkaren Kolon Glotech utannonserat en OLED-skärm som kan bäras som vanliga kläder. Det har ju som bekant tidigare funnits böjbara skärmar, men problemet då har varit att de lätt gått sönder. Detta har nu motverkats genom att OLED-skärmen sätts fast på ett glasliknande material som ändå behåller flexibiliteten som återfinns i kläder. Enligt professor Choi Kyung-chul från KAIST ska den så kallade tygskärmen vara mjukare än plast, och ha en livslängd på mellan 1 000 och 3 500 timmar. Att jämföra med en OLED-TV som klarar upp till 70 000 timmar.
Nu återstår bara frågan vad vi ska ha detta till? Men varför inte ett par OLED-kalsonger så att man kan kolla på Arnold Schwarzeneggers Commando utan att behöva ta upp luren på toaletten?
Via Android Authority.

Denim Spa håller dina ben fuktiga

Thord D. Hedengren

Tydligen så är jeans inte idealt för att bibehålla lämplig fuktbalans i huden. Det är rentav så att de torkar ut dina ben, vilket är anledningen till att en produkt kallad Denim Spa finns.

If wearing jeans systematically sucks the moisture from your legs, the most obvious retaliation is simply to buy jeans that come pre-lathered in butter. Your denim-dry skin will have no choice but to rehydrate, and you will once again be supple and un-arid! Denim Spa’s beauty-products-cum-fashion-statements will cost you £85 — about $136 U.S. dollars — which is, of course, a small price to pay to arm yourself for a War on Denim.

Läs mer hos The Atlantic.

Klä dig som Charlie Brown från Snobben

Alexander Danling

Skärmavbild 2012-12-18 kl. 22.00.56Älskar du Snobben och har typ 6000 spänn över (vem har inte det liksom!)? Då kan du beställa den här finfina Charlie Brown-tröjan i Italiensk cashmere från Mr. Porter.

Dagens tweet: Snitsig kavaj

Thord D. Hedengren


Ha!

Det finns ett helt gäng nya tröjor och väskor med Nintendo-tryck på Webhallen. Vad sägs om en röd laptop-väska eller en svart ryggsäck med Mario, en brun t-shirt med Donkey Kong eller en grön med Koopa?

H&M släpper klädkollektion baserad på Lisbeth Salander

Thord D. Hedengren


Nej, Nutopia är inte direkt någon modeblogg, men samtidigt har vi ju lovat att posta allting vi tycker är underbart otroligt – och det här passar sannerligen in. H&M släpper nämligen en klädkollektion baserad på Stieg Larssons karaktär Lisbeth Salander, aktuell i kommande David Fincher-filmen The Girl with the Dragon Tattoo, en amerikansk version av Män som hatar kvinnor. (mer…)