Nutopia

H&M släpper klädkollektion baserad på Lisbeth Salander


Nej, Nutopia är inte direkt någon modeblogg, men samtidigt har vi ju lovat att posta allting vi tycker är underbart otroligt – och det här passar sannerligen in. H&M släpper nämligen en klädkollektion baserad på Stieg Larssons karaktär Lisbeth Salander, aktuell i kommande David Fincher-filmen The Girl with the Dragon Tattoo, en amerikansk version av Män som hatar kvinnor.
Så här säger Trish Summerville, designer för kollektionen – som för övrigt delar titel med den amerikanska filmen – i ett pressmeddelande:

Lisbeth Salanders look är genuin och plaggen är nästan som en andra hud eftersom hon har burit dem under lång tid – jackorna som blir till skyddande skal är bara ett exempel. Jag ville att kollektionen skulle innehålla kärnan och styrkan hos Salander, med en högre modegrad, och jag är jättenöjd med resultatet! Mitt mål är att kvinnor ska hitta olika favoritplagg i kollektionen och sedan mixa dem med sin egen garderob för att skapa en egen personlig stil.

Den 28 november börjar The Girl with the Dragon Tattoo-kollektionen säljas i Paris, medan resten av världen samt hm.com får chansen den 14 december.
Wow.