Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

Share This Post

När du äger en dator med Windows 11 behöver du regelbundet uppdatera dina drivrutiner. Det är mycket nödvändigt för att undvika olika problem med datorn. Problemet är att Windows inte själv gör detta och inte heller säger till när det behöver göras. Istället måste du regelbundet kolla om det finns några uppdateringar. Det är dock inte särskilt svårt och i denna text kommer vi att förklara hur du gör.

Varför uppdatera drivrutinerna?

Att uppdatera drivrutinerna på din dator är viktigt för att försäkra dig om att din dator fungerar som den ska. Om en drivrutin inte är uppdaterad finns risken att det skapar problem för resten av din dator. Anledningen till detta är att drivrutinerna utan uppdateringarna inte kan kommunicera med varandra optimalt. Besök https://dittnettsted.com/ för att läsa mer.

Att uppdatera drivrutinerna innebär även att du minskar risken för säkerhetsläckor eller andra säkerhetsproblem. Det är därför viktigt att inte bara uppdatera själva operativsystemet men även drivrutinerna med jämna mellanrum.

Ju oftare du uppdaterar desto fortare går det. Om du väntar flera månader mellan uppdateringarna finns risken att det tar flera timmar och att det kräver att du startar om datorn flera gånger.

Uppdatera drivrutinerna i Windows 11

Att du behöver uppdatera drivrutinerna kommer kanske som en nyhet. Kritiska uppdateringar är något som Windows 11 själv säger till när det behöver göras. Att uppdatera drivrutinerna anses däremot inte som kritiskt och du får därför oftast ingen notifikation om det. Du måste därför själv gå in och kontrollera om det finns nya uppdateringar.

Hur du gör för att uppdatera drivrutinerna är inte så enkelt att veta. Det finns ingen magisk knapp som direkt tar dig dit utan du måste själv navigera dig genom flera menyer för att ta dig till drivrutinens meny. Därför kommer vi här förklara hur du gör.

  1. Klicka på Start längst ner till vänster på skärmen.
  2. Klicka dig nu vidare till Inställningar.
  3. Ett fönster har nu öppnats med en meny på vänster sida. Klicka här på Windows Update.
  4. Klicka sedan på knappen där det står Avancerade alternativ.
  5. Sedan klickar du på Valfria uppdateringar.
  6. Längst upp i fönstret finns en knapp med texten Drivrutinsuppdateringar. Klicka på denna.
  7. Här har du se om det finns nya uppdateringar för dina drivrutiner. Om det gör det klickar du på Hämta & Installera. Nu startar en process där drivrutinerna uppdateras.

När alla drivrutinerna är uppdaterade brukar du oftast behöva starta om datorn för att uppdateringarna ska träda i kraft. När datorn startat om bör din dator fungera felfritt igen.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...