Ladda ner Windows 11

Share This Post

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows och har nya funktioner som gör det lättare och säkrare att använda datorn. Vill du lära dig mer om Windows 11 kan du besöka https://windows11ilmaiseksi.fi/ för att läsa mer. I denna text kommer vi gå igenom tre olika metoder du kan använda när du vill installera Windows 11 till din dator. Vad för metod du ska använda beror på omständigheterna.

Förberedelser

Innan du uppgraderar din dator till Windows 11 finns det vissa faktorer att hålla koll på för att undvika tråkiga överraskningar. Det är bland annat viktigt att du försäkrar dig om att datorn är kompatibel med operativsystemet. Det är även viktigt att din dator har en CPU på 64 bit. Om du har viktiga filer eller program på din dator bör du även säkerhetskopiera dessa till en annan enhet innan du påbörjar installationen.

Ladda ner Windows 11 med installationsassistenten

Om du vill uppgradera från Windows 10 till Windows 11 kan du använda installationsassistenten. Det är ett program från Microsoft som hjälper dig med installationen.

För att kunna använda programmet måste du ha en Windows 10 licens i version 2004 eller senare. Datorn måste även ha minst 9 GB ledigt diskutrymme.

Du kan hitta och installera installationsassistenten via Microsofts webbplats. När det är gjort är det dags att installera Windows 11. Det gör du såhär:

 1. Öppna installationsassistenten och klicka på “Kör”.
 2. Om datorn är kompatibel med Windows 11 får du upp ett fönster med licensens villkor. Läs igenom villkoren och klicka sedan på “Acceptera och installera”.
 3. Installationsassistenten kommer nu att påbörja installationen av Windows 11.
 4. När installationen är färdig klickar du på “Starta om nu”. Datorn kommer att startas om och färdigställa installationen.
 5. Installationen fortsätter och datorn kommer att starta om flera gånger. Det är viktigt att du låter det ta sin tid och inte stänger av datorn.
 6. Nu är installationen färdig!

Skapa installationsmedia med Windows 11

Om du vill installera om eller återställa en dator med hjälp av Windows 11 kan du överföra operativsystemet till en USB eller DVD. För att göra det kan du installera programmet “Media Creation Tool”.

Innan du börjar är det viktigt att du har internetuppkoppling samt en tom DVD-skiva eller ett USB-minne med minst 8GB ledig plats. Använder du en DVD-skiva måste du även ha en DVD-brännare.

Först måste du ladda ner programmet “Media Creation Tool” på Microsofts webbplats. Sedan gör du såhär:

 1. Öppna programmet “Media Creation Tool”.
 2. Ett fönster öppnas med licensens villkor. Läs igenom och klicka sedan på “Acceptera”.
 3. Välj “Skapa installationsmedia för en annan dator” och klicka sedan på “Nästa”.
 4. Välj vad för media du vill använda. Du kan välja mellan USB eller ISO fil. Om du väljer USB måste du koppla in ett USB-minne. Väljer du ISO-fil sparas en fil på din dator.

Oavsett vad du väljer som installationsmedia behöver du sedan installera Windows 11. Om du använder DVD behöver du även bränna ISO-filen till DVD-skivan. Sedan följer du dessa steg:

 1. Sätt USB-minnet eller DVD-skivan i datorn.
 2. Starta om datorn.
 3. När datorn startat om öppnas ett fönster för att installera Windows. Följ instruktionerna och klicka sedan på “Nästa”
 4. Klicka på “Installera Windows” för att starta installationen.

Ladda ner Windows 11 som ISO-avbildning

En metod för att installera Windows 11 är att skapa en diskavbildning eller en virtuell maskin. För att göra detta använder du en ISO-fil. Du hittar ISO-filen på Microsofts webbplats eller via de tidigare nämnda programmen.

Innan du börjar är det viktigt att du har en stabil internetuppkoppling och diskplats på enheten. Enheten kan vara ett USB-minne, en DVD eller en virtuell maskin.

För att installera Windows 11 med en DVD följer du dessa steg:

 1. Leta upp ISO-filen som du tidigare laddat ned.
 2. Högerklicka på filen och välj ”Egenskaper”.
 3. Klicka sedan på “Generellt” och välj “Ändra”.
 4. Ett fönster öppnas nu upp där du kan välja program att öppna filen med. Välj Windows Explorer och klicka sedan på “Verkställ”.
 5. Nu kan du högerklicka på ISO-filen och välja “Bränn skivavbildning”.

För att installera Windows 11 med en virtuell maskin följer du dessa steg:

 1. Leta upp ISO-filen som du tidigare laddat ned.
 2. Högerklicka på filen och välj “Egenskaper”.
 3. Gå till “Generellt” och klicka sedan på “Ändra”.
 4. Ett fönster öppnas upp där du kan välja program. Välj Windows Explorer och klicka på “Verkställ”.
 5. Högerklicka sedan på ISO-filen och välj “Montera”.
 6. En virtuell disk skapas som du kan dubbelklicka på. Dubbelklicka sedan på filen “setup.exe” för att starta installationen av Windows 11.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...