Hur du spelar in Twitch på din PC

Share This Post

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används av människor som vill dela med sig av sitt spelande i realtid. Eftersom det mesta innehållet endast visas i realtid har du bara möjlighet att se videon en gång. Vill du kunna se videor på Twitch flera gånger kan du spela in Twitch med hjälp av ett skärminspelningsverktyg. På så sätt kan du se om dina favoritvideor hur många gånger du vill.

Verktyg för att spela in Twitch på en PC med Windows 10/11

Det finns många olika tjänster att använda när du vill göra skärminspelningar för att spela in videor på Twitch. Det finns idag flera gratis verktyg där du endast behöver klistra in en länk för att sedan få en video att ladda ner. Detta kan tyckas vara mycket smidigt men kan även vara osäkert eftersom du inte vet vilken process som används för att konvertera videon.

För att få bra kvalitet och en säker inspelning är det bäst att använda ett ordentligt och pålitligt verktyg för ändamålet. Nedan listar vi några populära verktyg.

Audials Movie

Audial Movie är helt klart det bästa verktyget att använda när du vill spela in videos på Twitch. Med detta verktyg kan du göra skärminspelningar antingen direkt eller genom att välja en starttid för inspelningen. Verktyget har fått flera utmärkelser och älskas av miljontals användare världen över.

EaseUS Recexperts

EaseUS Recexperts är ett annat populärt verktyg för att spela in videos på Twitch. Precis som med Audial Movie kan du göra skärminspelningar antingen direkt eller genom att välja starttid.

Applian Replay Video Capture

Applian Replay Video Capture är ett bra alternativ för att göra skärminspelningar. Verktyget möjliggör för direkta inspelningar men erbjuder däremot ingen funktion för att ställa in starttid.

Spela in Twitch med Windows 10/11

För att spela in videor på Twitch med Windows 10/11 rekommenderar vi att använda Audials Movie. Det är ett universellt verktyg för att göra skärminspelningar. Det är dessutom mycket enkelt att använda.

Steg 1: Installera Audials Movie

Första steget är att ladda ner programmet “Audials Movie” för Windows. Det kan du enkelt göra genom att besöka deras webbplats. Starta sedan programmet i din dator och klicka på knappen för att spela in videoströmning.

Steg 2: Förbered inspelningen

Sedan är det dags att förbereda själva inspelningen. Detta gör du genom att klicka på knappen för “Twitch” i programmet. Du kommer att kunna se att ett mindre fönster öppnas upp där du kan ändra vissa videoinställningar. Du kan bland annat välja mellan olika videoformat eller bestämma starttid.

Gå sedan in på twitch.tv och välj den video du vill spela in. Eftersom du redan förberett programmet Audials Movie kommer inspelningen starta direkt. I kontrollfönstret kan du se hur länge inspelningen pågått.

Steg 3: Använd Audials Movie för att spela in

När inspelningen av videon på Twitch är klar sparas denna i programmet. Du kan hitta filen på höger sida av skärmen. För att exportera filen kan du dra filen till ett annat program eller en mapp på datorn.

Vad är Twitch?

Twitch är en populär livestreamingplattform som lanserades redan 2010 av Justin Kan. Plattformen används främst av personer som spelar spel som bland annat Fortnite, Among Us och Minecraft. På senare tid har plattformen även blivit populär bland folk som gör konst eller vill prata med sina följare i realtid. Plattformen gör det möjligt för personer att dela med sig av det de gör i videoformat.

Twitch är en av de mest trafikerade webbplatserna på internet med liveströmmar dygnet runt från några av världens mest kända spelare och personligheter. Twitch har blivit den mest populära plattformen för spel och e-sport-underhållning. Plattformen erbjuder även unika verktyg och funktioner såsom interaktiva tillägg, chattrum och andra innovativa sätt att engagera sina tittare.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...