Recension av Battlefield 2042

Share This Post

Äntligen är den senaste upplagan av Battlefield 2042. Battlefield är en spelserie som håller en särskild plats i många svenska gamers hjärtan. Precis som tidigare upplagor är även den senaste utgåvan utvecklad av Dice, som har huvudkontor i Stockholm.

Battlefield 2042 utspelar sig som namnet kanske avslöjar i 2042. Efter resursbrister och klimatförändringar har skiftat spelreglerna för dem globala supermakterna bryter ett krig ut mellan USA och Ryssland. Vi har testat att spela Battlefield 2042 under drygt 40 timmar och här nedan följer en redogörelse för spelupplevelsen på PS5.

Battlefield 2042 är det PS5 spel med bäst grafik hittills

Battlefield 2042 ser helt fantastiskt ut. Självklart så går det inte att mäta med de allra kraftfullaste datorerna, men hårdvaran i PS5 är ändå inget man bara skojar bort.  Dice har alltid satt stort värde i att Battlefield ska vara det FPS-spel som ser bäst ut på marknaden. Detta är ett löfte som infrias med råge i det senaste spelet och Battlefield 2042 är definitivt det PS5 spel med bäst grafik just nu.

Allt fokus på multiplayer

Dessvärre så finns det ingen singleplayer eller kampanj att spela igenom på Battlefield 2042. Detta kommer kanske inte som någon större överraskning då kampanjerna ofta har varit mer eller mindre en besvikelse sedan Bad Company 2. Detta är ändå en sak att ha i åtanke innan du köper spelet. Men detta har gjort att utvecklarna har kunnat fokusera ännu mer på multiplayerupplevelsen, vilket är någonting som verkligen märks när man spelar.

Dice har tagit in en rad banor från Battlefield 3 och Bad Company 2 och uppdaterat dessa med modern grafik. Det går även att välja spelsätt där man spelar med vapen från tidigare varianter, någonting som är otroligt roligt och blir ett helt nytt sätt att uppleva spel man tidigare spelat.

Samma Battlefieldkänsla med en fräsch fläkt av innovation

Battlefield är en spelserie som har svårt att skaka av sig förväntningarna som alltid finns inför nya släpp. Med så många klassiska spel så kan det vara svårt att göra någonting som ändå känns fräscht och nytt.

Med Battlefield 2042 så har Dice använt sig av samma upplägg som vanligt. Enorma banor med 64 eller 128 spelare och mängder av fordon såsom helikoptrar, stridsvagnar och stridsflygplan. Det har alltid funnits 4 olika klasser i Battlefield, men i 2042 så är dessa utbytta mot specialister. Dessa påminner om de klassiska klasserna, men öppnar upp för många fler valmöjligheter, någonting som vi som recenserade spelet verkligen uppskattade.

Det finns dessutom en lång rad med ny och spännande utrustning att använda sig av i spelet. Våra personliga favoriter är en “grapple hook” som gör att man kan svinga sig från hustak till hustak, eller vingdräkten som gör att man kan färdas långa avstånd i luften. Addera dessa med nya vapen och fordon så har du en familjär Battlefieldkänsla i en ny och spännande förpackning.

Sammanfattningsvis

Vi kan varmt rekommendera Battlefield 2042 för dig som letar efter ett nytt PS5 spel. Vi har nu hunnit spela igenom en hel del av de spel som finns tillgängliga och Battlefield 2042 är definitivt det som har imponerat på oss allra mest, både när det kommer till gameplay såväl som grafik.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...