Lotto fortsätter att växa i popularitet

Share This Post

Vi svenskar har en lång tradition och gemensam historia med lotto. Lotto var ett av de första lagliga spelen som gick att spela i landet och populariteten är idag högre än någonsin. Klassikern från svenska spel älskas av generationer och har skänkt spänning till människors onsdagar och lördagar i åratal.

Även om du inte har spelat lotto tidigare så är sannolikheten stor för att du har koll på hur konceptet fungerar. Spelaren får välja ut ett antal nummer för att bygga ihop en rad. Dessa dras sedan live på TV varje onsdag och lördag. Förr i tiden så var man tvungen att besöka ett spelombud för att spela på en lottorad. Som tur är så har spelbolagen och svenska spel hängt med i utvecklingen och idag så väljer en överhängande majoritet av spelare att lägga sina rader på svenska spels hemsida eller app.

Men den svenska spelmarknaden har vuxit enormt sedan avregleringen 2019 och idag så finns det en uppsjö av spelbolag som erbjuder möjligheten till att spela på lotto. Många väljer att spela hos ett annat spelbolag av en lång rad olika anledningar.

Spela lotto hos en privat aktör

På grund av att lotto är så populärt i Sverige så erbjuder nu många privata aktörer möjligheten att spela lotto online på deras plattform. Dessa har också blivit oerhört populära på senare år på grund av en del olika anledningar.

Den största anledningen till att spelare väljer att använda sig utav ett privat spelbolag är för att de vill kunna spela lotto på sina egna tider. Eftersom svenska spel enbart genomför sina lottodragningar två gånger i veckan så måste man vänta några dagar mellan varje speltillfälle. Genom att spela hos ett annat spelbolag så ger man sig själv möjligheten att spela på veckans alla dagar.

Den andra anledningen är för att folk är sugna på att testa någonting nytt. Många rutinerade lottospelare har spelat i flera års tid och känner därför att det kan vara skönt att testa på någonting nytt och fräscht. Även om spelet i grund och botten är detsamma så kan det ändå vara kul att få lite omväxling och testa lyckan hos ett nytt spelbolag.

Spela lotto via en app

Många väljer också att spela på lotto istället för en app. På grund av lottos enkla natur så är det väldigt enkelt att både lägga en rad såväl som att sedan rätta den. Idag erbjuder så gott som alla stora spelbolag en app för sina kunder, men dessvärre är det inte alla spelbolag som erbjuder möjligheten till att spela på lotto.

Om du är intresserad av att spela på lotto på en app finns det därför en rad olika saker du behöver försäkra dig om. Det första är att appen du väljer att spela på erbjuder lotto i sitt utbud. Det andra är att appen är bekväm och smidig att använda sig av. Detta är så att du ska kunna använda appen på ett sätt som passar för dig. En användarvänlig plattform gör mycket för spelupplevelsen.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...