Arkiv för streaming

11 december

Om du sitter och väntar på att The Black Keys senaste platta, El Camino, ska komma till Spotify får du vänta länge. Bandet gör nämligen en Coldplay och stoppar distribution via streamingtjänster. Inte direkt ett smart drag tror undertecknad, men alla måste göra vad de tror på. Hur ska du nu få tag på El Camino?

25 november

Grattis Spotify, som nått 2,5 miljoner betalande prenumeranter. Tror jag det, vem orkar med den reklamorgien?!

22 november

En studie från NPD Group och NARM har kommit fram till att strömmande musiktjänster inte ökar konsumtionen av skivor, vilket har fått ST Holdings att ta bort sina 200+ skivbolag från tjänster som Spotify och Rdio. Det rör sig förvisso om små nischbolag, men trist ändå. Mer hos Wired.

16 november

Nu finns musikstreamingtjänsten Spotify även i Österrike, Belgien och Schweiz. Grattis till billigare musik-konsumtion för de som bor där!

21 oktober

Filmstreamingtjänsten Voddler börjar idag sälja TV-serier, med prislappen 14-20 kr/styck. TV-serier finns sedan tidigare, men möjligheten att kunna köpa dem är ny, och enligt Voddler är det Hollywood som ville ha det så.

19 oktober

Headweb kommer till iPad, ser ut så här

Thord D. Hedengren

HeadwebUtmärkta streamingtjänsten Headweb kommer till iPad inom kort, just nu betatestar man som bäst. Det är dock ingen traditionell app man släpper, utan en webbapp. Skillnaden är markant för Headweb – man behöver inte hyra ut filmer genom App Store och slipper därmed provisionen till Apple – men desto mindre för dig i rent bruk. Enda nackdelen är att du inte kommer kunna hitta Headweb på App Store, du måste manuellt lägga till webbappen från tjänstens hemsida.
Mer om det när vi testat själva, så länge bjuder vi på några bilder på hur det kommer se ut. (mer…)