Arkiv för Star Trek

Trekkie-forskare har lyckats skapa en Tractor beam

Jesper Bylund

Tractor Beam
Om du någonsin sett ett avsnitt av Star Trek har du säkert lagt märke till Tractor Beam, den magiska strålen som drar saker närmare utan att man behöver mecka med kablar och grejs.
Nu har en ny generation nördar trekkies forskare intagit laboriatorier världen över och äntligen lyckats skapa en egen Tractor Beam!
Tyvärr fungerar den bara på mikroskopiska partiklar än sålänge, men det är såklart fruktansvärt coolt ändå. Mer info finns på Engadget!

En första poster till Star Trek Into Darkness

Thord D. Hedengren

Det verkar onekligen som om Jorden ligger lite pyrt till, när Kirk & Co. kommer tillbaka. J.J. Abrams uppföljare till den förvånansvärt underhållande Star Trek-rebooten kommer först den 17 maj, och det här är det första de visar upp. Nästan, och nu följer vad som kanske skulle kunna uppfattas som en mild spoiler, även om inte ens spoileranala jag tycker det… (mer…)

Monopol-måndag: Klingon (från Star Trek ni vet?)

Thord D. Hedengren

Vad sägs om ett Monopol-spel utgivet på dubbla språk, engelska och klingon? Naturligtvis har spelet Klingon-tema, det är inte bara en ren översättning, som synes på bilden med. Ett måste för Star Trek-samlaren, kanske inte lika självklart för oss övriga, men ändå. Kostar $23 på Amazon (drygt 150 kr) om det kliar i köptarmen.
För trekkigt för dig? Här finns fler Monopol-utgåvor.

Infinite Spock

Rickard Olsson


Via Kottke.

"Han är död, Jim!"

Thord D. Hedengren

Nikke Lindqvist, som just nu använder en Chromebook som sin huvudsakliga dator, postade följande sköna felmeddelande som tydligen dyker upp lite då och då (klicka för större bild):

Chrome OS-folket gillar tydligen Star Trek…