Arkiv för imponerande

The never-ending city

Alexander Danling

I det här inlägget finns en bild på en stad. Se den!
(mer…)

Kamouflerade djur

Alexander Danling

Satanic leaf tailed geckos 01[4]Ja, det är ett djur du ser på bilden ovan – en Lövsvansad djävulsödla närmare bestämt (Nutopia kan inte garantera att den där översättningen är korrekt, men coolt lät det i alla fall). Bilder på den och sju andra superkamouflerade djur hittar ni på The Nature Animals.

Hur man målar en 45 meter hög filmplansch

Alexander Danling

Hobbit-poster_8Längs med Park Avenue på Manhattan finns det ett hus där man var sjätte vecka målar – ja, målar – en 45 meter hög filmplansch från någon aktuell film. Just nu är det ju The Hobbit som visas på bio, så för tillfället pryds väggen av 13 dvärgar i jätteformat. Tidigare har The Dark Knight Rises återskapats där och tittar man på Google Maps görs det reklam för Horrible Bosses.
De här jätteplanscherna målas alltså för hand av ett gäng konstnärer på samma sätt som man har målat jättekonstverk sedan urminnes tider. Den jättestora originalmålningen skissas upp på en superstor duk, hål görs längs med varje skissad linje så man får en perforerad outline att jobba efter och hela kalaset hängs sedan upp på väggen. När det är gjort duttar man en kolfärgad svamp eller liknande över alla hål för att föra över skissen till husväggen. Sen är det bara att börja måla!
Irene Callo har en mer ingående beskrivning av hur det hela går till, samt massa bilder från Hobbit-målningen, på Tor.com.


Läs mer: Blir filmerna bättre med High Frame Rate?, Trailer på The Hobbit, Hobbit: En oväntad resa