Arkiv för hundar

Må-bra-fredag

Rickard Olsson

Det är fredag! Det är snart helg! Det är skäl till att må bra. Så varför inte värma upp med en mindre överdos av sockersöthet? Voff!

Via Pusha.

Surfande hundar

Malin Jonsson


Människans bästa vän får stå ut med mycket, denna gång är det i alla fall i ett gott syfte. Loews Coronado Bay Resort Surf Dog Competition hålls årligen och insamlade pengar används för att stoppa djurplågeri.
Fler bilder hittar du i artikeln Surfing dogs in California på The Guardian. Via Heidi Harman.

Följ din hunds utveckling digitalt

Rickard Olsson


Fujitsu håller för närvarande på att utveckla ett ”smart” hundhalsband som ska hålla kollen på din fyrbenta hunds hälsa och välmående. Det är ett lättviktshalsband som kan bäras dygnet runt och det visar hur många steg jycken tar, hur mycket eller om den skakar samt omgivningens temperatur. Via en Android-telefon eller dator kan man sedan ladda upp datan i molnet och genom en onlinekomponent kan man sedan visualisera hundens förändringar över tid.
Frågan är nu bara om man verkligen kommer ha nytta av det här, eller om det är till för de lite mer naiva konsumenterna som gärna lägger pengar på lagom onödiga prylar. Hundarna har ju klarat sig bra hittills.
Via Android Headlines.

Den underhållande bloggen Text From Dog levererar dagligen små korta konversationer mellan husse och hund. Smått vuxen och lagom uppkäftig humor utlovas.

Hundar som åker bil

Rickard Olsson


Ett gäng hundar som njuter av vanligt bilåkande. Ibland är livet härligt!