Kan DC bli störst på superhjältar?

Share This Post

Denna post presenteras i samarbete med Agency Island.

Under det senaste årtiondet har vi sett en stadig uppgång av antalet superhjälte-filmer som kommer ut årligen. Iron Man, Spider-Man, X-men, Thor, Captain America och Avengers för att nämna några få. Med tanke på att dessa alla tillhör Marvel så måste man erkänna Marvel som ledande aktör vad gäller superhjälte-filmer. Men Marvel står inte helt utan konkurrens – deras största rival DC utmanar.

DC har tyvärr fått stå lite i Marvel’s skugga medan denna genre har blomstrat. Trots att DC tidigt försökte sätta igång trenden med en serie av Batman filmer redan under 90-talet så gick det tyvärr inte vägen. Under senare tid så har det verkar som att för varje succé så kommer två floppar för DC. V for Vendetta blev hyllad och därefter blev Green Lantern sågad. Batman-filmerna tog emot den bästa kritik en DC-baserad film någonsin fått men Superman-filmerna och Superman vs Batman filmerna fick urusel kritik.

Suicide Squad sågs av många som ett stort hopp för DC-filmerna och fans över hela världen väntade ivrigt på att filmen skulle dyka upp på bioduken. Filmen fick medioker kritik och man började ana att efter Christian Bale inte längre spelade Batman om detta kunden vara slutet för DC. Med ikoniska karaktärer så som Batman, Superman, Jokern och The Flash så är DC definitivt en pionjär i serieboks-världen. Förutom filmer och såklart serieböcker så finns det DC-inspirerade Netflix-serier, klädkollektioner, TV-spel och till och med en egen slotmaskin som du kan prova genom att klicka här.

Något som definitivt kan vara till DC’s fördel jämfört med Marvel är att DC’s universum inte kräver lika mycket förkunskaper för att kunna ta del av de nyare filmerna. Att se en ny film från Marvel utan att vara bevandrad i storyn från de tiotals andra filmerna kan helt förstöra upplevelsen, medan DC’s filmer oftast är lättare att komma in i för en ny tittare.

När Suicide Squad fick ljummen kritik så började en del räkna bort DC, vilket var för tidigt. Den senaste DC-filmen, Wonder Woman, har fått nästan uteslutande enastående kritik. På de allra flesta sidor har denna något otippade film lyckats få ett genomsnittligt omdöme som definitivt mäter sig med de mest framgångsrika filmerna i genren hittills. De mest framgångsrika DC-baserade filmerna, Christopher Nolan’s Batman-filmer, har äntligen fått en intern rival. Efter att vi har fått uppleva en mycket mörkare värld från regissörerna Christopher Nolan och Zack Snyder så har regissören Patty Jenkins lyckats med att vända den trenden genom att porträttera Wonder Woman mer positivt och lätthjärtat.

Nu så hoppas vi bara att denna gången så följer inte en flopp efter en succé, utan att även den trenden bryts.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...