Film som handlar om att vinna på lotto

Share This Post

Detta är en annonspost!

Ämnet intresserar många, kanske mest på grund av att vi alla gärna skulle vilja få uppleva en vinst på lotto och då helst en riktigt stor vinst. Det är kul att fantisera om vad som skulle hända om man på några korta ögonblick blev otroligt rik och detta har filmmakare givetvis tagit tillvara på. Det finns många filmer som handlar om att vinna på lotto och fler lär det bli. Idag kan man spela euromillions online och delta i lotterier i andra länder via mobiltelefonen, och det leder till verkliga berättelser som hamnar i tidningen och som till sist kan bli film.

Det råder ingen brist på teman för man kan koka ihop så mycket baserat på en stor vinst. Ta till exempel en sådan sak som att en person drömmer om att vinna och sedan gör det på riktigt, eller att man lovar att göra något bara man vinner. Om man har lovat något riktigt galet som att uppfylla en tokig människas dröm så är det ju ett tvättäkta filmmanus.

1994 så kom filmen Det kan hända dig som hette It Can Happen to You på engelska. I denna film så såg vi servitrisen, spelad av Bridget Fonda, som av polismannen, spelad av Nicolas Cage, får hälften av en lotteribiljett som dricks. Det här blir till 2 miljoner och sedan så drar en massa komiska och märkliga saker igång. Det finns förstås kärlek i filmen och så får vi njuta av hur folk beter sig då stora pengar är inblandade.

Trots att det har gått så många år sedan denna film spelades in så är den fortfarande en favorit och väl värd att se om du tycker om kärlek och fantasier om lotterivinster.

Om du vill se något senare som har temat lotto så finns det en komedi från 2010 som heter just Lottery Ticket och som handlar om en man som vinner 370 miljoner dollar och som snart inser att han har vänner som inte alls är verkliga vänner utan snarare gold diggers. Det här är ju ett rätt så uppenbart tema som vi kan förstå och relatera till, och som även öppnar upp för en hel del humor, i varje fall när det inte är vi som blir lurade av så kallade kompisar.

Skurkar borde inte få vinna på lotto men i filmens värld så gör de det. I Lucky från 2011 så leker man med tanken om vad som händer när en seriemördare vinner på lotto. Det har inte gått så bra som mördare så med vinsten så bestämmer sig seriemördaren för att ge sig ut på jakt efter den stora kärleken. Här har vi återigen kärlek som ingrediens vilket tycks fungera bra då man ska göra film som handlar om att vinna på lotto!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...