Fem kluriga spel till iOS

Share This Post


Om man gillar kluriga utmaningar i form av pussel- eller plattformsspel är utbudet väldigt stort till iPhone och iPad. Här är fem spel som sticker ut lite extra och som definitivt borde komma med en tydlig varnigstext, för risken att bli allvarligt beroende är stor.

Cut the Rope

Det gröna lilla monstret, Omnom, har levererats i en låda till din dörr med instruktionen ”matas med godis”. Genom att klippa trådar, panga bubblor och ha en grym tajming är det meningen att godiset ska nå hans mun. Nya överraskande och finurliga små inslag på banorna håller intresset för spelet uppe.
Finns till iPhone (7 kr) och till iPad (15 kr).

Soosiz

Har du lätt för att bli yr i huvudet ska du kanske hålla fingrarna borta från Soosiz, för när du styr huvudfotingen mellan planeter blir ner upp och upp blir ner. Har du spelat Super Mario Galaxy, till Wii, förstår du och kommer garanterat att känna igen dig. Soosiz har mysig grafisk stil med små väl genomtänkta detaljer och spelupplägget gör att man bara vill spela en liten bana till… och en till.
Finns till iPhone (15 kr) och till iPad (15 kr).

Hereos of Kalevala

Ett av de mest kända matcha-tre-spelet är det starkt beroendeframkallande Bejeweled från PopCap. Heroes of Kalevala är på många sätt precis som Bejeweled, men har ändå sina egna små egenskaper som gör spelet så otroligt trevligt och mysigt att spela. Till exempel ger korpen som flyger runt spelplanen, och representerar tiden, en extra och väldigt välkommen utmaning till spelet.
Finns till iPhone (22 kr) och till iPad (38 kr).

Beyond Ynth

Beyond Ynth (en av vinnarna i IMGA) är ett äventyrspel med en helt underbar introsång och många oväntade utmaningar. Den modiga riddaren Kribl, som är en nyckelpiga, skickas ut för att samla in diamanter som fienden spridit över världen. Banorna utspelar sig i skog, öken, is samt vulkanlandskap. Genom att välta lådor löser man roliga och utmanande problem.
Finns till iPhone (15 kr) och till iPad (22 kr).

ChuChu Rocket!

Den gamla klassikern ChuChu Rocket från Sega bjuder på en otrolig mängd kluriga tankenötter. I något som ibland kan upplevas som totalt kaos ska små söta möss guidas från hungriga katters gigantiska munnar. Genom att sätta ut pilar på spelplanen styr man mössen till säkerhet ombord på månraketer.
Finns till iPhone (22 kr) och till iPad (38 kr).

Related Posts

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...