Fem kluriga spel till iOS

Share This Post


Om man gillar kluriga utmaningar i form av pussel- eller plattformsspel är utbudet väldigt stort till iPhone och iPad. Här är fem spel som sticker ut lite extra och som definitivt borde komma med en tydlig varnigstext, för risken att bli allvarligt beroende är stor.

Cut the Rope

Det gröna lilla monstret, Omnom, har levererats i en låda till din dörr med instruktionen ”matas med godis”. Genom att klippa trådar, panga bubblor och ha en grym tajming är det meningen att godiset ska nå hans mun. Nya överraskande och finurliga små inslag på banorna håller intresset för spelet uppe.
Finns till iPhone (7 kr) och till iPad (15 kr).

Soosiz

Har du lätt för att bli yr i huvudet ska du kanske hålla fingrarna borta från Soosiz, för när du styr huvudfotingen mellan planeter blir ner upp och upp blir ner. Har du spelat Super Mario Galaxy, till Wii, förstår du och kommer garanterat att känna igen dig. Soosiz har mysig grafisk stil med små väl genomtänkta detaljer och spelupplägget gör att man bara vill spela en liten bana till… och en till.
Finns till iPhone (15 kr) och till iPad (15 kr).

Hereos of Kalevala

Ett av de mest kända matcha-tre-spelet är det starkt beroendeframkallande Bejeweled från PopCap. Heroes of Kalevala är på många sätt precis som Bejeweled, men har ändå sina egna små egenskaper som gör spelet så otroligt trevligt och mysigt att spela. Till exempel ger korpen som flyger runt spelplanen, och representerar tiden, en extra och väldigt välkommen utmaning till spelet.
Finns till iPhone (22 kr) och till iPad (38 kr).

Beyond Ynth

Beyond Ynth (en av vinnarna i IMGA) är ett äventyrspel med en helt underbar introsång och många oväntade utmaningar. Den modiga riddaren Kribl, som är en nyckelpiga, skickas ut för att samla in diamanter som fienden spridit över världen. Banorna utspelar sig i skog, öken, is samt vulkanlandskap. Genom att välta lådor löser man roliga och utmanande problem.
Finns till iPhone (15 kr) och till iPad (22 kr).

ChuChu Rocket!

Den gamla klassikern ChuChu Rocket från Sega bjuder på en otrolig mängd kluriga tankenötter. I något som ibland kan upplevas som totalt kaos ska små söta möss guidas från hungriga katters gigantiska munnar. Genom att sätta ut pilar på spelplanen styr man mössen till säkerhet ombord på månraketer.
Finns till iPhone (22 kr) och till iPad (38 kr).

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...