Så streamar du genom utländska streamingtjänster

Share This Post

Idag finns det en uppsjö av streamingtjänster och appar att välja mellan. Med andra ord finns det inget som hindrar konsumenter från att njuta av sina favoritfilmer och serier. Men även om streamingtjänster har gjort det enklare än någonsin att se sina favoriter, finns det vissa begränsningar.

Den främsta är regionsbegränsningen, som hindrar användare från att komma åt innehåll från ett annat land. Något du säkert själv stött på när du hört om en ny titel som endast släpps på amerikanska Netflix.

Även om vi kan tillgå väldigt mycket material från svenska streamingtjänster räcker det inte för alla. Inte när man är ett fan av exempelvis amerikansk eller sydkoreansk populärkultur.

Men tyvärr kan man inte få tillgång till innehåll som streamas på andra länders streamingtjänster. Och finns inte innehållet på de svenska sajterna kan det kännas hopplöst. Lyckligtvis kan smarta programvarutillägg hjälpa. Verktyg som VPN och Smart DNS är relativt enkla att konfigurera och använda sig av. Och dessa kan låsa upp det allra mesta regionsbegränsade innehållet så att du kan streama film och serier utan att behöva lämna Sverige. Låt oss förklara hur det fungerar.

Använd dig av en VPN- eller DNS-tjänst

Det finns som sagt två typer av programvara som kan hjälpa användare att kringgå regionsbegränsningar. Dessa kallas för så kallade DNS- och VPN-tjänster. Men innan vi förklarar mer utförligt vad dessa tjänster är och innebär, vill vi betona att det inte alltid fungerar. Många streamingsajter försöker stoppa VPN- och DNS-tjänster från att användas, även om användaren i sig inte gör något olagligt.

Så, hur fungerar tjänsterna egentligen? Jo, en VPN skapar en privat länk mellan användaren och internet. Därefter går all användarens internetanvändning direkt till VPN-servern och vidare till de hemsidor som användaren vill streama på. Detta gör i sin tur det svårare för internetleverantörer att spåra användarens aktiviteter online. Med det sagt kan streamers använda en VPN-tjänst för att komma undan regionsbegränsningar eftersom användarens IP-adress nu är uppkopplad i det land som streamingtjänsten är verksam i. Smart va?

En DNS-tjänst får också det att se ut som att användaren befinner sig på en annan plats i världen. Den dirigerar dock bara om vissa bitar av användarens internettrafik för att dölja användarens plats. Skillnaden mellan en DNS-tjänst och en VPN-tjänst är således att en VPN-tjänst är mer omfattande. Vill man ha lite extra säkerhet med på köpet bör man använda sig av en VPN, om man bara är ute efter att kringgå regionsbegränsningar räcker en DNS mycket väl.

Så streamar du utländskt innehåll: Steg-för-steg

·      Hitta och ladda ner en VPN- eller DNS-tjänst med IP-adresser i det land som du önskar streama innehåll från.

·      Starta tjänsten och koppla upp dig på en IP-adress i landet som du önskar komma åt en streamingtjänst från.

·      Surfa in på streamingtjänsten och streama innehåll utan problem!

Som tidigare nämnt arbetar många streamingtjänster aktivt mot både VPN- och DNS-tjänster. Därför är det svårt att kringgå regionsbegränsningar med dessa medel på ett flertal olika streamingtjänster. Med det sagt är det en god idé att vara medveten om detta innan du eventuellt investerar i en bra VPN- eller DNS-tjänst.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...