Allt du behöver veta om Skype för Windows

Share This Post

Välkommen till den ultimata guiden om Skype för Windows! Om du vill lära dig allt från grunderna i att använda Skype, till hur du installerar och lägger till kontakter, har du kommit till rätt ställe. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren användare, kommer denna bloggpost hjälpa dig med fler enkla steg-för-steg guider. Så sätt på dig hörlurarna och luta dig tillbaka – det är dags att få rätt på alla Skype-inställningar och funktioner så du kan börja prata och chatta med dina vänner!

För dig som kommit fel och vill läsa mer om lotto kan göra det här: https://veikkauslotto.net/

Skype – vad är det och hur fungerar det?

Skype är ett program som gör det möjligt för användare att kommunicera med varandra på internet. Programmet gör det också möjligt för användare att ringa telefonnummer i andra länder samt skicka textmeddelanden och filer.

Skype kan användas för olika ändamål och har en rad olika funktioner. För video- och ljudsamtal behöver du en dator eller mobiltelefon med en internetanslutning. För textmeddelanden behöver du bara en internetanslutning. Skype är gratis att ladda ner och använda, men om du vill ringa telefonnummer i andra länder kostar det pengar.

Kom ihåg din rätt till fritt meningsutbyte – du har alltid rätt att uttrycka dig fritt i alla typer av samtal och konversationer, både fysiskt och online.

Varför välja Skype?

Skype är en av många andra internetbaserade kommunikationsplattformar som finns att välja på idag. Skype har dock en del fördelar som inte alla kommunikationsplattformar har. Här är några anledningar till varför Skype utmärker sig:

 1. Erbjuder låg latens som gör att samtalen låter naturliga och levande.
 2. Är säkert, då alla samtal är krypterade.
 3. Finns flera olika funktioner, inklusive delning av skärm, video- och ljudanrop med flera personer samtidigt.
 4. Erbjuder gratis internetbaserade telefon- och videosamtal för möten upp till 100 personer.

Installera Skype steg-för-steg

Allt installera Skype är bland det enklaste du kan göra. Om du följer denna steg-för-steg guide, kommer du på kort tid kunna kommunicera med detta smidiga verktyg.

 1. Gå till skype.com och välj ”Ladda ner Skype”.
 2. Välj ”Kör” i popup-fönstret som kommer upp. Du kan behöva göra ett tillval i vilket operativsystem du vill installera programmet i.
 3. Följ installationen och starta Skype när den är klar!
 4. Om du inte har ett konto på Skype är det enkelt att skaffa.

Lägga till kontakter på Skype steg-för-steg

Redo att börja snacka? Det ska du strax få göra! Men innan du kan börja använda Skype behöver du skapa ett konto om du inte redan har ett. Det är superenkelt! Gå bara till skype.com och klicka på ”Bli medlem”. Följ sedan anvisningarna för att registrera ett nytt konto.

När du väl har loggat in på ditt Skype-konto – klicka på ”Lägg till kontakt” i det vänstra fönstret. Därefter ser du tre alternativ för hur du kan hitta och lägga till kontakter:

 1. Sök efter personer – Använd sökfunktionen för att hitta personer som finns i Skype-katalogen med deras namn, e-postadress eller Skype-namn. När personen dyker upp, klicka på “Lägg till” bredvid deras namn och börja chatta direkt!
 2. Lägg till en annan Skype-användare – Om du vet personens Skype-namn (som är unikt), kan du lägga till dem direkt. Klicka på ”Lägg till en annan Skype-användare” och ange deras Skype-namn.
 3. Skicka ett inbjudningsmail – Om du vet personens e-postadress, kan du skicka dem en inbjudan att skapa kontakt på Skype. Klicka på “Skicka en inbjudan” och ange deras e-postadress.

När du har lagt till dina kontakter kan du börja chatta med dem direkt från din kontaktlista! Du kan också ringa personen gratis om de befinner sig online.

Använd videofunktionen i Skype

När du har registrerat ett konto och loggat in på Skype kan du börja använda videofunktionen. För att starta en videosamtal behöver du bara klicka på ikonen för videosamtal i huvudfönstret. Då öppnas ett nytt fönster upp där du kan välja den person som du vill ringa. Klicka sedan på knappen ”Ring upp ”.

Om du har en webcam installerad på din dator kommer du se ett fönster där en rörlig bild på dig själv visas. Du kan använda knapparna ”Volym” och ”Ljud” för att justera ljudnivåer. När din vän har accepterat videosamtalet kommer du att se personen i videon som visas längst upp till höger på din skärm.

Det finns flera verktyg att använda i Skypes videofunktion. Du kan använda de olika knappkommandona för att ta skärmdumpar, dela filer, skicka meddelanden och chatta med personen som du samtalar med. Du kan även använda knapparna för att växla mellan videoklipp och bilder.

Skypes videofunktion är mycket enkel att använda och ger ett snabbt, enkelt och billigt sätt att hålla kontakten med vänner och familj över hela världen. Vi hoppas att du med hjälp av denna guide nu har verktygen att komma igång med Skype, för att enkelt och smidigt kunna kommunicera online!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel