Arkiv för Mojang

Dagens tweet: Notch säger fortfarande nej till VC-pengar

Thord D. Hedengren


Kan det ha något att göra med att Minecraft passerat 25 miljoner användare kanske?

Minecraft har passerat 25 miljoner registrerade användare, varav dryga 5,3 miljoner faktiskt köpte spelet. Det är en väldig massa pengar till Mojang det!

Mojang jobbar vidare på Scrolls

Jesper Bylund

Mojangs nya spel, Scrolls, höll tidigare på att bli stoppat av Bethesda för att den amerikanska speljätten inte tyckte om namnet. Mojang och Bethesda har sen dess kommit överens om att Mojang får använda namnet sålänge de lovar att inte göra ett spel som liknar Bethesdas Elder Scrolls-serie. Jag gick till Mojang för att testa Scrolls och se hur likt det är.
Mojangs logo
(mer…)

Minecraft 1.2 ute nu – här är trailern

Thord D. Hedengren


Läs mer om senaste versionen av Minecraft, version 1.2.12, på Mojangs hemsida. Du laddar ner Minecraft härifrån.

Minecraft som Lego

Rickard Olsson


Den kanske mest logiska spel-till-Lego-adaptionen någonsin är snart här. Till sommaren släpps Minecraft i Legoform, något som utannonserades av Mojang själva på Legoworld i Danmark för några dagar sedan. Nedanstående film demonstrerar skapandeprocessen av byggsatsen i en något verklighetsfrånvänd stil, men än dock en underhållande sådan. Hela kitet kan förhandsbeställas här för €34.99.

Mojangs sajt och Minecraft ligger nere idag i protest mot SOPA. Engelskspråkiga Wikipedia gör samma sak, men det har ni säkert redan hört.

Vad händer med Minecraft – Pocket Edition?

Rickard Olsson


Omåttligt populära Minecraft har som bekant hittat till de mobila plattformarna Android och iOS. Men även om det nu var ett tag sedan, framför allt för Android, så har Minecraft – Pocket Edition stått och trampat i samma spår. Det har sedan dag ett endast bestått av ett byggläge där avsaknaden av djur, fiender och crafting gjort sig starkt påmind.
Mojang har dock utlovat uppdateringar, och nu får vi till och med konkreta datum när nästa större steg presenteras. (mer…)

Mojangs planer för Minecraft – Pocket Edition

Rickard Olsson


När Mojang släppte Minecraft till iOS var det lika delar lycka som besvikelse för fansen. Nu kunde man äntligen leka med klossar på iPhonen eller iPaden, men det var någonting som saknades, precis allting förutom just byggläget.

Det kommer mer i framtida uppdateringar!

Det var vad alla intalade sig, men Mojang hade ändå inte uttalat några konkreta utvecklingsplaner för titeln, fram tills nu. (mer…)

Notch inte längre boss över Minecraft

Rickard Olsson


Markus ”Notch” Persson är mannen bakom Minecraft, och även om han alltid kommer att vara spelets skapare så är han från och med nu inte längre chef över spelets utveckling. Via sin personliga blogg på Tumblr passar Notch ordagrant över micken till Jens Bergersten, som han dock jobbat väldigt tajt med det senaste året. Bergensten kommer hädanefter att vara den person som tar de slutgiltliga besluten i alla designmässiga val i utvecklingen av Minecraft, men Notch skriver vidare att han verkligen är rätt person för jobbet, vilket känns tryggt.
Markus själv kommer att dra sig tillbaka ett tag för att sedan återvända med ny energi till andra projekt. Och även hjälpa till lite grann med Minecraft, så klart.

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2