Nutopia

Arkiv för
GamesCom 2011

17 augusti

GamesCom 2011: Och Nintendo släpper ny Wii-modell


Trenden fortsätter. När Sony nu har en ny PSP-modell i pipen så kontrar Nintendo med en ny Wii. Det är alltså inte Wii U vi pratar om, utan en smått omdesignad vanlig Wii. Konsolen släpps någon gång innan jul och kommer paketerad tillsammans med Wii Sports och Wii Party. En Wii Remote Plus ingår också med medföljande Nunchuck. Man kan ju tycka att det inte finns så mycket att göra om på dagens Wii, och det är något som bilden på den nya enheten ovan skvallrar om. Skillnanden är ju inte direkt total.
UPPDATERAT: Den nya versionen kommer enligt uppgift från Official Nintendo Magazine att inte vara bakåtkompatibel med GameCube-spel eller GameCube-kontroller.

GamesCom 2011: Sony släpper ny PSP-modell


PlayStation Portable må sjunga på sista versen med PS Vitas intåg runt hörnet, eller åtminstone tidigt 2012, men det hindrar inte Sony från att fortsätta satsningen på den gamla trotjänaren. Nu presenterar företaget en ny modell, PSP E-1000. Läs vidare →

GamesCom 2011: PlayStation 3 prissänks


Alla konsoler prissänks någon gång, vissa snabbare än andra, och nu har turen återigen kommit till PlayStation 3. Det nya rekommenderade butikspriset är €249, något som översätts olika beroende på butik och modell. En snabb sökning på prisjakt visar dock att 160 GB-varianten hamnar runt 2 400 kr som billigast medan 320 GB-modellen går på någon hundralapp extra.