Nutopia

29 februari

Nytt 360-paket för familjen


För familjen, tolka det som du vill, släpper Microsoft ett nytt Xbox 360-paket kallat Xbox 360 Special Edition 4GB Kinect Sports Bundle. Så där lagom kort och bra. Det består av en blank, vit Xbox 360 med en matchande vit Kinect till. Medföljer gör även spelen Kinect Sports och Kinect Adventures samt tre månader Xbox Live Guld. Naturligtvis kompletteras konsolen av en blänkande vit handkontroll, en kontroll som även kommer gå att köpa lös vid sidan om för den som vill ha en eller några extra.
Xbox 360 Special Edition 4GB Kinect Sports Bundle har redan släppts i USA till priset av $299.99. Till Europa anländer paketet ”inom de närmaste månaderna”. Inga prisuppgifter i svenska kronor ännu, men någonstans runt 2 500 kronor är väl inte helt omöjligt. Här under presenteras konsolen i videoform av Microsoft-ikonen Larry Hryb.
http://youtu.be/sg8vDLLOE3A

27 februari

Ska Resident Evil 6 spelas på Xbox 360?


Resident Evil 6 släpps till Xbox 360 och PlayStation 3 i november i år, och om du fortfarande funderar på vilken konsol du ska köpa spelet till kanske ett kommande avslöjande kan hjälpa till?! Vi vet inte, men Capcoms Hiroyuki Kobayashi sa på ett Xbox 360-event nyligen att de snart ska utannonsera något angående Resident Evil 6, för just Xbox 360-ägare, och att det är något vi ska se fram emot.
Någon mindre exklusivitetsdeal gällande DLC eller liknande kanske?

21 februari

Alan Wake går bra till PC


Alan Wake skulle bli en Xbox 360-exklusiv titel, det var i alla fall vad Remedy inledningsvis försökte intala sig själva, och oss. Men det höll inte hela vägen. Nu, så här två år efter att spelet först gjorde debut på Microsofts konsol, släpps Alan Wake till PC. Och det är nog de finska utvecklarna glada för. Enligt Gamasutra har titeln på bara två dagar tjänat in såväl produktions- som marknadsföringskostnaderna.
Remedys Aki Jarvilehto ger oss inga exakta siffror, men berättar ändå att spelet sålt väldigt bra:

Vi är väldigt glada över försäljningen, och att ta förstaplatsen på Steam vid releasen var inget annat än något helt otroligt.

I morgon släpps dessutom nya Alan Wake’s American Nightmare till Xbox 360 som en Xbox Live Arcade-exklusiv titel, än så länge. Alan Wake-fans får vänta med att fälla ned ståpälsen ett tag till.

20 februari

Minecraft som Lego


Den kanske mest logiska spel-till-Lego-adaptionen någonsin är snart här. Till sommaren släpps Minecraft i Legoform, något som utannonserades av Mojang själva på Legoworld i Danmark för några dagar sedan. Nedanstående film demonstrerar skapandeprocessen av byggsatsen i en något verklighetsfrånvänd stil, men än dock en underhållande sådan. Hela kitet kan förhandsbeställas här för €34.99.

18 februari

Det var så klart aldrig frågan om Call of Duty skulle släppas till PS Vita, utan när. Och nu vet vi, på ett ungefär. Sonys Guy Longworth har precis bekräftat att ett Call of Duty kommer, och det redan i höst. Hör och se uttalandet själv i det är klippet hos Gametrailers.

15 februari

8-Bitty inte alls shitty


Spelande på iOS-enheter är numera något folk tar på allvar, åtminstone gör jag själv det. Och inte blir det sämre av saker som kommande iCade 8-Bitty. Med denna NES-inspirerade kontroll ska vi kunna styra hundratals retrospäckade spel (och så klart vad som helst annat) på ett alldeles förträffligt och tillika trådlöst sätt. Det öppna gränssnittet tillåter även stöd för Android, vilket säkert kan glädja andra halvan av planetens ägare av ”smarta” telefoner och surfplattor.
Grymt tuff liten sak, och den är på riktigt. Enda kruxet är bara att den inte finns till försäljning ännu, men när den väl gör det så hittas den på Thinkgeek till priset av $25.

Mer om Resident Evil 6


Förra månaden utannonserades Resident Evil 6. Trailern vi fick då visade att Capcom återigen verkar ha valt att lägga mer krut på action än skräck, tyvärr, men i övrigt fick vi inte veta överdrivet mycket. Nu har det dock dykt upp lite nya uppgifter som skrapar lite lätt på ytan. Andriasang listar bland annat följande om spelet:

  • Spelet är 50% färdigt.
  • Även om man siktar på att föra tillbaka skräckkänslan så är sjätte delen inget försök med att ta serien tillbaka till rötterna.
  • Capcom satsar på att göra det till det största spelet i seriens historia.
  • Spelets tredje huvudkaraktär ska vara någon som unga människor kan relatera till.
  • Zombierna i Resident Evil 6 blev inte zombier på grund av T-viruset.
  • Capcom vill göra ett Resident Evil som är roligt att kontrollera. Man ska kunna röra sig sakta i sidled medan man håller i vapnet samt utföra 180-gradersvändningar, ta skydd och hoppa undan, med mera.

Det mesta låter väl helt okej, men två saker gör ju att man börjar fundera lite. En tredje karaktär som unga kan relatera till? Det här gör mig både rädd och nyfiken på samma gång, även om jag själv inte kan anses vara ung längre. Kan gå hur som helst. Det andra som gör att jag hajar till är sista punkten. Är det verkligen först nu, efter jag vet inte hur många spel i serien, som Capcom vill göra ett spel som är roligt att kontrollera? Märkligt.

14 februari

Äntligen en FemShep-trailer på Mass Effect 3


Här har vi då äntligen en trailer med den kvinnliga versionen av Shepard i Mass Effect 3. Det börjar bli hög tid att spela tvåan, för det här ser förbannat bra ut. Demot finns ute nu också.

Därför kan du se Morrowind från Skyrim

Kommer ni ihåg det där om att man kan se delar av Morrowind och Cyrodiil i The Elder Scrolls V: Skyrim? Bethesdas Todd Howard har förklarat varför, till Kotaku:

The reason they are there – and I will not say if we are or are not using them in the future – is when we first built the landmass for Skyrim we knew we were going to have these tall mountains.
And what can you see see? We have views early in the project where you can see into the [neighbouring] province from the other game. We needed to have something [there].
It’s not high detail. If you walk there, from a distance it’s…yeah, the stuff is there. And the thinking is, maybe we’ll use it one day, but our larger worry was, I’m going to climb up on top of a mountain and look that way. What will I be able to see there? We try to cover all those angles as much as we can.

Så vad Howard säger är att landmassorna finns där för att du måste se något när du står på toppet av ett berg, men också att det finns möjlighet att använda områdena i framtiden. Tyvärr ska vi nog inte hoppas för mycket.