Nutopia

Xbox 360 kan göra allt i 3D som PlayStation 3 gör

I alla fall om man får tro Albert Penello på Microsoft som påstår att Xbox 360 rent tekniskt är helt redo för 3D, men att de inte är särskilt intressade förrän den tänkta spelargruppen är stor nog. I en intervju med sajten CVG får han frågan ifall de är oroliga över att Sony ”gör det först”, och svarar självsäkert:

”Nej. Vi har 3D-spel, Avatar kom ut förra året, och konsolen stöder 3D fullt ut. Men för oss just nu är det mer viktigt med 3D-input, du vet, som att revolutionera saker med Kinect”

(Vadå, stå upp och titta på film?) Han fick senare frågan ifall Xbox 360 kan göra allt det som PlayStation 3 visar upp idag i 3D-väg, och replikerar:

”Ja, det är sant. […] Vi gör det faktiskt redan.”

Visst, infrastrukturen för 3D-spelande är allt annat än utbyggd idag, men å andra sidan måste någon ta första steget och driva utvecklingen. Det gör däremot Microsoft inte, vad de än säger.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av e-sport. Spelar mycket PC, främst Rocket League, och klämmer även in blandat på PS4 och Xbox One när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin.

Kommentarer

  • Är jag helt ute och cyklar eller har Xbox 360 inte en betydligt slöare HDMI-version än PS3:an, vilket ger problem för 3D-spelande? Bara en tanke, någon bildnörd får gärna snappa upp…

  • Johan Eklund

    Min första reaktion är precis samma som Rickard själv kommenterar i slutet… Microsoft målar in sig i ett moment 22 med de där argumenten. Målgruppen är ju mogen när tekniken fått nog stort genombrott, men för att det ska nå det genombrottet måste ju någon driva på det. Vilket då Microsoft inte gör. Bakläxa till MS.