Nutopia

Tredje attack mot Sony planerad

Det är sajten Cnet som hävdar att en person som bevakar olika IRC-kanaler snappat upp information om en kommande hackerattack mot Sonys webbsidor. Det skulle i så fall vara den tredje attacken riktad mot företaget på bara ett par veckor, och den ska enligt uppgifterna komma på grund av Sonys agerande gällande attacken mot PlayStation Network.

Det framgår inte vilken eller vilka av Sonys sidor som är tänkta mål i attacken, och ej heller vad det var med Sonys handlande som sporrade hackarna till att planera ett tredje angrepp.

Kanske mindre känt är också det faktum att Sonys olika webbsidor faktiskt redan utsatts för en så kallad DDoS-attack för några veckor sedan, så nu kan det alltså vara dags igen.

Vad gäller attacken mot PlayStation Network säger Sony att man hittat spår som pekar mot hackergruppen Anonymous, men dessa avsäger sig all kännedom om det inträffade och menar att de inte sysslar med bankkortsstölder.

Dramat fortsätter, och efter helgen vet vi säkerligen mer.

Stackars Sony!

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer