Nutopia

Arkiv för
humor

9 mars

Konst för den som redan har allt

Tradera, liksom Blocket, har ibland några riktiga guldkorn. Som den här tavlan, just nu uppe i drygt 5 000 kr, exempelvis. Från beskrivningen:

Dags att gå vidare och slänga gammalt skit, däribland denna målade tavla på mig och min exman.

Det var en fin bröllopsgåva då som inte längre efter skilsmässan förra året fyller någon som helst funktion.

Min knytnäve råkade gå igenom tavlan när det var som mest infekterat i bodelningen, så betänk det symboliska värdet av frihet i det utdelade slaget när du budar.

Hoppa till auktionen och läs hela köret. Kanske passar tavlan in hemma hos dig?

Uppdatering: Det är Jonna Vanhatalo, tidigare gift med Marcus Birro, som säljer tavlan. Tack Jonas!

21 januari

18 januari

7 december

5 december

4 oktober

19 augusti

8 augusti

5 juni

10 april

5 april

23 mars

21 mars

18 mars

4 mars

16 februari

16 januari

Filip och Fredrik släpper sajt

Humorduon Filip och Fredrik har släppt en ny sajt, med podcast och allmänna dumheter. Om du tillhör skaran som tycker att dessa båda är en skänk från ovan kommer du säkerligen uppskatta filipochfredrik.com, andra ska nog titta åt andra hållet. Fungerar finfint i smarta mobilen med, för övrigt – bra där!

Tänk så gul och fin den är, gillar deras designer Nutopia tro?

7 december

Du borde nog söka för det där, Alec Baldwin

Häromdagen blev skådespelaren Alec Baldwin tvingad av ett flygplan. Anledningen? Han ville inte sluta spela iPad-versionen av Words with Friends (22 kr), vilket får undertecknad att spekulera i om det här egentligen är ett briljant PR-upptåg? Flyget blev försenat, Baldwin fick inte följa med (men spelade gissningsvis klart), och skådespelarens PR-maskineri pressade ut det här:

Alec was asked to leave the flight for playing ‘Words with Friends’ on his iPad, while parked at the gate. Alec is so in love with ‘Words with Friends’ that he would risk getting thrown off a flight to play. He’s already been re-booked on another American Airlines flight.

Fina ord, men skådespelaren är lite mer ärlig om vad han tycker om American Airlines i den här tweeten. Spoiler: det handlar om flygvärdinnorna…

Kanske läge för Alec Baldwin att se över sina prioriteringar? Words with Friends är ju rätt gammalt nu.

28 november

29 juli

I huvudet på Guponti – vinnare vecka 30

Jag är i grunden frilansande fotbollsjournalist och debuterade som självlärd på Nordvästra Skånes Tidningar 1999, men har numera en annan sysselsättning som jag av privata skäl inte kan gå in på. Mitt efternamn var tidigare Bengtsson, men jag bytte och det finns globalt sett faktiskt bara en Guponti. Nu säger alla alltid bara Guponti och det känns coolt. Livet online blir också lättare när man har ett unikt namn. Ja man kan väl säga att namnbytet var en form av varumärkesstrategi.

Jag är ursprungligen från Helsingborg och bor nu i Norrköping där jag bland annat är involverad i Autism- och Aspergerföreningen. Jag är nämligen själv diagnostiserad aspie och som språkbegåvad sådan vill jag vara ett föredöme för yngre aspergare och visa att det finns positiva sidor med ett så kallat neuropsykiatriskt funktionshinder. Jag skriver inte bra och roligt trots mitt syndrom utan tack vare det. Min roman Simon Månunge är för övrigt skriven på flytande aspergeriska. Jag har dock en väldigt ojämn begåvningskurva och jag bor i en servicebostad för autister på Ljuragatan 23 i Norrköping. Här har vi det skoj må du tro och vi kollar på film varje lördag i den gemensamma aktivitetslägenheten. Läs vidare →