Nutopia

Arkiv för
Gameloft

2 oktober

19 juni

The Dark Knight Rises ser bra ut till mobilen

Det är onekligen nya tider för spelbranschen, kolla bara den här trailern för kommande, och ta ett djupt andetag nu, The Dark Knight Rises: The Mobile Game från Gameloft. Spelet kommer i sommar till iOS och Android.

http://youtu.be/IrLplomkO78

14 februari

Gameloft rear spel idag

Gameloft kör med spelrea idag för de som inte vill fira alla hjärtans dag med rosa gelehjärtan och krusiduller. Idag kostar samtliga Android HD-spel 9 kr och här är listan på de spel till iPhone, iPad och Mac som bara kostar 7 kr idag.

22 december

18 december

Gameloft förstör Dungeon Hunter 3

Gamelofts Dungeon Hunter-serie är något jag alltid gillat. Visst, första spelet var väl knappast tekniskt fulländat på något vis, men Dungeon Hunter 2 visade prov på vilja och ambition från Gameloft, därför skulle tredje delen bli bättre än båda de första spelen tillsammans. Det ser ut som vi kan glömma det. Läs vidare →

15 december

Gameloft har bestämt sig för att ge bort fyra iPhone-spel, som i att de blir gratis för alltid utan in-app-köp och grejor. Det rör sig förstås om äldre spel som antagligen inte säljer så bra längre, men trevligt drag ändå. Först ut är Real Tennis.

14 november

Dungeon Hunter: Alliance till Mac, men det är inte den stora nyheten

Gameloft har släppt Dungeon Hunter: Alliance på Mac App Store. Det är en version av det väl mottagna PlayStation 3-spelet med samma namn, som släpptes via PlayStation Network för ett tag sedan. Flera spelare kan hacka sig genom grottorna tillsammans online i den här Diablo-klonen.

109 kr kostar spelet, troligen värt det, men det är inte den stora nyheten som sagt. Läs vidare →

Tintin till iPad? Självklart

Tintin är som bekant på tapeten igen med den nya animerade filmen om enhörningens hemlighet. Paramount Pictures är så klart, och som vanligt, inte sena med att kapitalisera på fenomenet och låter Gameloft utveckla The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn – The Game.

THEre har ni det. Läs vidare →

13 november

Modern Combat 3 – precis som förväntat

Gameloft är kända för två saker. De släpper mängder med skamlösa kopior av kända spel på App Store, men de gör det inte sällan på ett bra sätt. Modern Combat 3: Fallen Nation är inte bara till namnet likt Modern Warfare, för med del tre i Gamelofts egen krigssaga tas kriget inte helt oväntat till hemmaplan, bland annat. Läs vidare →

25 maj

29 april

Gameloft släpper nytt MMO


Stora onlinerollspel är fortfarande en relativt outforskad genre på App Store. Det finns några få, där ett av de mest kända är Pocket Legends, men nu har tiden kommit för något större och snyggare. Gameloft har precis släppt Order & Chaos Online vilket ska vara ett riktigt stort och seriöst onlinerollspel med tusentals föremål och färdigheter, fyra olika raser, ambitiös 3D-grafik och faktiskt även månadsbetalning likt de större spelen till PC och Mac. Läs vidare →

31 mars

Nova 3 med Unreal Engine 3


Gamelofts populära och rosade rymdactionfester Nova 1 & 2 får så klart en uppföljare. Nova 3 är för närvarande under utveckling, och även om framför allt de båda första spelen fortfarande är ruggigt snygga rent grafiskt väljer man nu att ta det ett steg längre. Gameloft använder sig nämligen av Epic Games grafikmotor Unreal Engine 3 vilket kommer att göra det säkerligen snudd på galet snyggt, om man får vara en aning subjektiv, och man kan börja fantisera om hur bra det kommer se ut på exempelvis iPad 2 med det nya A5-chippet. Tidigare har vi sett Chair Entertainments Infinity Blade använda sig av grafikmotorn, och vi vet ju alla hur det spelet ser ut.

Spännande.

21 mars

Gameloft hintar om nytt spel via Facebook


Gamelofts Facebook-sida har nyligen uppdaterats med en okänd bild som vi bara kan anta illustrera ett kommande spel. Det finns ingen information kring vad det är vi ser, men diskussionerna lät så klart inte vänta på sig. Vi ser en halvpumpad herre med en dödskalletatuering som, om vi har blivit rätt informerade, säger “till sjöss och land”, och kan därför ana något av ett pirattema. Särskilt som en brinnande kustby är synlig i bakgrunden och bildtexten pratar om hämnd. Spännande?!

9 mars

Trailer på Rainbow Six

Gamelofts Tom Clancy’s Rainbow Six: Shadow Vanguard har varit under produktion ett tag utan att några egentliga filmer på själva spelmekaniken sluppit ut, fram tills nu. Så här ser spelet ut i rörelse på iPhone, och det har dessutom fått releasedatumet satt till den 17 mars.

8 mars

Dungeon Hunter 2 underhåller

Gameloft förnekar sig inte och fortsätter i gammal god stil att spruta ut nya spel. Dungeon Hunter 2 må förvisso inte vara det allra senaste på marknaden längre, men det är ändå något vi hittills förbisett på Mapple. Fast inte nu längre. Läs vidare →

1 mars

Gameloft gör spel på Unreal Engine 3 – därför är det intressant

Gameloft, främst kända för sina mobilspel, har gått ut med att de licensierat Epic Games Unreal Engine 3 för fyra spel. De två första kommer i år, och de båda andra först nästa år. Formaten som är aktuella är såväl mobila plattformar såsom iOS och Android, som nedladdningslösningar för PC (och Mac?) samt PlayStation Network. Inget är sagt om vilka spel det är, bara att man skrivit på ett licensavtal med Epic.

Varför är det intressant? Läs vidare →

27 november

Gameloft släpper japanskt rollspel

Flitiga Gameloft snickrar för närvarande på ett riktigt läckert äventyr till iPhone och iPad. Eternal Legacy, som det heter, ser ut att bli ett klassiskt japanskt rollspel med åtminstone tokfin grafik. Huruvida det är spelbart eller har en intressant historia får vi vänta med att bedöma. Inga detaljer om släppdatum eller liknande, men sådant väntas inkomma inom några veckor. Mapple följer givetvis upp, men klicka dig vidare för en trailer redan nu. Läs vidare →