Nutopia

Arkiv för
Angry Birds

12 december

13 oktober

PlayStation Store, finska spelunder och Angry Birds i veckan som gick på Spelbloggen

Under förgående vecka, eller den som faktiskt fortfarande pågår om man ska vara petig, kunde vi läsa om bland annat följande på nygamla Spelbloggen:

Mer läsning finns som alltid i Spelbloggens arkiv!

22 maj

Ny dator för 350 spänn, otroligt men sant

Glöm kontorsdatorn, glöm netbookarna och glöm de billiga surfplattorna. Nya APC från Via är tydligen vad som gäller då den, som första dator någonsin vågar jag lova, har ett rekommenderat pris på endast $49, motsvarande 350 ungefärliga kronor.

Visst blir det inte riktigt som med vanliga datorer då detta 800 MHz-monster rullar Android 2.3 med stöd för mus och tangentbord. Men spel som Angry Birds och HD-film på Youtube fungerar uppenbarligen utmärkt, förutom vanligt surfande i webbläsaren då. Trots den minimala storleken kommer datorn utrustad med en hög olika portar och får plats i vilket Mini-ITX- och microATX-chassi som helst. Att datorn sedan bara drar 13.5 watt vid full belastning gör ju inte saken sämre.

Kolla in filmen ovan för Angry Birds, film och surf i rörelse.

Via Netbooknews.

15 maj

Rovio följer upp Angry Birds med Amazing Alex

Angry Birds-skaparna Rovio planerar att släppa ett helt nytt spel, något som förvisso är en sanning med modifikation. Det blir inget nytt Angry Birds, men å andra sidan bygger det nya spelet, Amazing Alex, på det numera från App Store borttagna pusselspelet Casey’s Contraptions.

Läs vidare →

10 maj

En miljard arga fåglar

Hatten av för Rovio som nu låter meddela att deras omåttligt populära pippiserie Angry Birds laddats ned över en miljard gånger. Detta utslaget över samtliga versioner till samtliga format spelen hittat till.

Övrig intressant statistik Rovio delade med sig av var följande:

  • 200 000 år av total speltid
  • 300 miljoner minuter speltid per dag
  • 400 miljarder fåglar uppskjutna
  • 44 miljarder samlade stjärnor

Hur mycket har du bidragit med?

24 april

22 mars

12 mars

Så här agerar fåglarna i rymden

Angry Birds Space utannonserades för inte så länge sedan. Då fick vi en teaser, nu får vi se hur det faktiskt ser ut i spelet. Klippet visar en bana som är exklusiv för alla med Samsung Galaxy. Fånigt tilltag, men så länge det bara handlar om en eller ett par banor så…

http://youtu.be/10eHOnufWkA

20 februari

3 december

iPhone-spel i verkliga livet

Någonsin funderat på hur iPhone-spel skulle se ut och fungera i verkligheten? Hey Geronimo illustrerar några av de mest kända titlarna från App Store genom sången Why Don’t We Do Something?

Jag gillar taktiken i Angry Birds.

16 november

Angry Birds i The Simpsons

Så här illa kan det gå om man inte siktar tillräckligt noga. Angry Birds gästspelar i 23:e säsongen av The Simpsons.

Förra videon togs bort men vi hittade en ny som vi hoppas stannar kvar.

2 november

En halv miljard Angry Birds

Försök att förstå det här. Angry Birds har nu laddats ned över 500 000 000 gånger. Siffran säger förvisso ingenting om ifall det är unika nedladdningar, men likväl en milstolpe av rang. Det firar Rovio med den här promotionfilmen som även innehåller lite andra siffror de självmordsbenägna fåglarna åstadkommit, som att vi totalt sett spelat Angry Birds i ca 200 000 år.

31 oktober

19 maj

Angry Birds når 200 miljoner nedladdningar


Hallelujah! Det är ungefär vad jag tror att man vrålar på finska Rovio just nu. Studion bakom helt galet populära Angry Birds som nyligen nådde 200 miljoner nedladdningar till alla de olika smarta telefonerna. Denna siffra inkluderar alltså samtliga plattformar (då även renodlade spelplattformar som PSP) och även samtliga tre versioner av spelet, Angry Birds, Angry Birds Seasons och Angry Birds Rio. Läs vidare →

17 maj

Att hata Angry Birds


Vi är väldigt många, hundratals miljoner säkert, som gillar Angry Birds. Åtminstone när det går bra. Visst blir man lite trött och förbannad ibland, när bitarna inte riktigt faller som man vill. Men det är bara att kyla ned sig några sekunder och börja om, för man kan heller inte sluta spela.

Det finns dock en person som avskyr det här spelet å det grövsta. Så mycket att han skrivit en mindre novell om varför det här spelet suger, varför mänskligheten går åt helvete, varför idioterna vinner. Ja, allt det där, och Angry Birds är värst. Det är Chris Schilling på Eurogamer som alltså har ett och annat att säga om det här, så har du lite (mycket) tid över, läs hans historia och förundras över hur någon kan vara så himla bitter mot allt spelet gör och står för.

31 mars

22 mars

Angry Birds i papper


Så kallat papercraft är ett populärt pyssel som alltmer gjort intrång i spelens värld den senaste tiden, och Apples, för vi har redan sett pappersfigurer av bland annat Steve Jobs. Men nu är det ett annat fenomen som fallit offer för den lättviktiga trenden, nämligen Angry Birds. Via sajten Little Plastic Man kan du ladda ned dina egna fåglar för sedan att klippa och klistra ihop. Mysigt värre, vad väntar du på?

2 december

Angry Birds Seasons finns ute nu

Ni som köpte Angry Birds Halloween kan sedan igår ladda ned uppdateringen Angry Birds Seasons, tidigare kallad Angry Birds Christmas, som ger oss ytterligare 25 gratis och juliga banor att se fram emot under färden mot julafton. Fyndigt nog kan man spela en bana om dagen i takt med de vanliga lucköppningarna. Undertecknad testade att fuska genom att ställa fram datumet, men se det gick inte. För er som inte har Angry Birds Halloween finns det istället ett val att köpa Angry Birds Seasons för sju kronor. Då ingår även de 45 extra Halloween-banorna, tacksamt nog. Rovio tar verkligen vara på sitt urstarka varumärke, och det gillar vi.

25 november

Fira jul med Angry Birds

Få har väl lyckats undgå den makalösa framgångssagan Angry Birds, spelet där vi skjuter iväg olika typer av fåglar med slangbella mot ett gäng grisar som stulit fåglarnas ägg?! Idag har titeln sålt i över 35 miljoner exemplar till olika plattformar och vi har fått se ytterligare spel i serien i form av Angry Birds Halloween. Ett likadant spel fast med Halloween-tema. Nu har utvecklarstudion, Rovio, utannonserat ett nytt Angry Birds i julens tecken. Inget satt datum ännu, men före jul är det sagt. Och det är väl tur det.

Angry Birds och Angry Birds Halloween kan båda laddas ned från App Store för sju kronor styck.