Nutopia

Streaming – En Guide

Detta är en annonspost!

Vad är Streaming? Om du inte känner till konceptet streaming, så kan denna analogi kanske hjälpa. Om du går in i en tidningskiosk och köper en tidning och sedan sätter dig ned och läser den på en närliggande bänk, så är detta detsamma som att ladda ned en fil. Du har tagit dig tiden att införskaffa den – i detta fall tidningen – innan du börjar läsa den. Alternativt kan du se det som att du står i tryckeriet och läser sidorna allt eftersom de skrivs ut, istället för att vänta på den färdiga tidningen. Då gör du detsamma som att streama den. Möjligheten att streama digital media på Internet, oavsett om det är ett TV-program, en film, en fotbollsmatch eller en musiksnutt, ger oss chansen att njuta av live- händelser på i princip samma sätt som när vi ser dem på TV.

TV och Filmer

Det finns ett stort urval för dem som vill streama filmer, både vad gäller leverantörer och innehållet de erbjuder. Netflix och LoveFilm är två av de största företagen. Den första justerar sitt urval av filmer och TV-serier beroende på var kunden befinner sig rent geografiskt. Användare som har en europeisk IP-adress kan alltså erbjudas annat innehåll jämfört med dem i Nordamerika. LoveFilm, ett brittiskt företag, tillåter användare att streama över 5000 TV-serier och filmer, några av dessa I HD. Viss service, som BBC’s iPlayer, ger inte fullständig tillgång till personer som bor utanför ett visst område. iPlayer radio-streaming är tillgängligt överallt, men TV-utbudet är begränsat. Lite kreativ Googling kan dock bidra med mjukvara som tillåter dig att komma runt detta problem! Personer som lyckas komma in på sajten finner en TV catch-up service såväl som live-serier.

Live Sport

Situationen är liknande för dem som vill streama live-sporthändelser. I Sverige är tittafotbollonline.se en utmärkt källa till live-sport. Det finns också ett stort antal andra europeiska sajter, visa av tveksam juridisk status, men som streamar live-sport från runt om i världen. Kvaliteten på streamningarna på dessa sajter varierar, så kolla innan matchen startar! Så, om vi förutsätter att du har en någorlunda snabb internetanslutning – och de flesta är ju det i dessa dagar – så finns det en värld av streamad underhållning att njuta av där ute. Prova idag!