Nutopia

Spel på nätet med filmtema

Detta är en annonspost!

Det är ingen hemlighet att många gärna kopplar av med lite spel på väg hem på mobilen eller kanske på en dator. Det finns så många bra val att man inte behöver leta länge för att hitta lämplig underhållning där man även får chansen att vinna en slant. Faktum är att det numera är känt att vi mår bra av att spela spel, så det finns arbetsplatser som har infört spel som en del av inlärningen av nya arbetsprocesser.

Spel med filmtema blir mycket populära och det är kanske inte så konstigt. När man kan få bonuspengar som till exempel med en Euro Palace välkomstbonus så är det många som väljer att satsa på nyare filmspel där man inte bara får grafik från kända filmer utan också filmsnuttar som tar en tillbaks till handlingen i filmen.

Vi blir berörda av film

Men varför är det så många som upplever ett behov av att se samma film om och om igen och att påminnas om den på spel online? Det här är ett spännande ämne och något som det rentav har forskats i på Högskolan i Dalarna. Det är tydligen så att många ser samma film 50 gånger och mer, och det talar ju för att något med att se samma sekvenser och samma berättelse många gånger får oss att må bra.

Det här kan kanske liknas lite vid hur barn vill höra samma saga om och om igen. För vuxna så är ju spel en lek som godkänns, och då den kombineras med temat film så får man en fantastisk mix av allt det som gör att man mår bra och känner glädje i livet.

Typiska filmspel

Det finns en rad olika spel med filmmotiv och idag så är det framförallt spelautomaterna som eftersöks av vuxna spelare som vill ha kort underhållning för rasten på jobbet eller på väg hem på bussen. Spel från Netent som Scarface bjuder inte bara på chansen till jackpotvinster men också på underhållning från kultfilmen med samma namn.

Det finns också spelautomater som bygger på tecknad underhållning som till exempel South Park sloten som innehåller filmklipp från serien såväl som karaktärerna som står för olika bonusfunktioner där man kan samla fler mynt och därmed vinna mer.

Spelföretagen ingår samarbeten med filmbolag som Universal för att få rättigheterna till bilder, ljud och animationer från filmerna som de sedan gör spel av. Det här leder till helt unika spel som är fantastiskt roliga att satsa på. Ibland kan det dock bli lite märkligt som till exempel med Playtechs spel Gladiator där man fått med både bild och film från filmen men inte fått rättigheterna till vissa bilder på hjälten, gladiatorn spelad av Russel Crowe, vilket gör att han inte finns på med på bild på hjulen.

Oavsett om du gillar Rosa Pantern eller en actionfilm så kan du finna ett spel på nätet med detta tema. Innan du lägger pengar på det så ska du veta att det för det mesta går alldeles utmärkt att spela i en demoversion för att njuta av filmtemat och för att avgöra om man gillar spelet. Sedan så kan man ju fortsätta med en casinobonus för att fortsatt spela gratis men vinna på riktigt och njuta mer av filmklippen och ljuden från originalfilmen.