Nutopia

PSP-spel i HD till PlayStation 3

Sony gör sitt bästa för att vända den senaste tidens negativa publicitet med PlayStation Network-intrånget genom att presentera en rad högupplösta PSP-spel till PlayStation 3. Men det är mer än bara simpla konverteringar, något framför allt Monster Hunter Portable 3rd skvallrar om.

Till att börja med bör det sägas att PSP Remaster Series, som det kallas, än så länge endast utannonserats i Japan. Sony i USA och Europa håller fortfarande tyst, men vi räknar kallt med att det hittar dit så småningom också.

Vad gäller då exempelvis Monster Hunter Portable 3rd, som självklart är ett av de givna spelen för Sony att konvertera, så tar man det inte bara till HD-konsolen som sådant. Nätverksfunktionaliteten stannar nämligen kvar, vilket gör att man kan spela det mot andra PSP-ägare på sin egen PlayStation 3. Man utnyttjar även den högra spaken på DualShock-kontrollen vilket ger bättre kamerakontroll.

Vidare tillåter spelet att man flyttar sparfilerna fram och tillbaka mellan PSP:n och PlayStation 3-konsolen beroende på vilken man vill spela på för tillfället, så tar batteriet slut i den lilla bärbara är det bara att bänka sig framför TV:n och fortsätta spela där.

Vissa av spelen kommer dessutom att stödja stereoskopisk 3D för alla som har rätt utrustning.

Inga övriga titlar har ännu utannonserats mer än att de kommer, men vilka det blir avslöjas säkerligen under E3-mässan i juni. Det är dock inte alls konstigt att Sony väljer att presentera Monster Hunter Portable 3rd först av alla, eftersom spelet sålts i nära fem miljoner exemplar i hemlandet.

Spana in videon här nedan för en liten demonstration i hur det ser ut på de olika formaten.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer