Nutopia

Mer Resident Evil med Operation Raccoon City

Som om inte Resident Evil: Revival Selection vore nog med Resident Evil-nyheter för en vecka, nu kommer nästa härliga axelklappning från den japanska mjölkfabriken Capcom. Fast för en gångs skull handlar det inte om att mjölka gammalt material. Nej, Resident Evil: Operation Raccoon City är något helt nytt. Eller så de säger i alla fall.

Operation Raccoon City är resultatet av ett samarbete med den kanadensiska spelstudion Slant 6 Games. Av vad vi fått veta hittills innebär spelet även en helt ny riktning för serien, och vi kommer få se saker som vi inte sett förut.

Operation Raccoon City beskrivs så där lagom luddigt som en lagbaserad skjutarupplevelse i tredjeperson, där scenariot självklart är förlagt i den gamla klassiska staden Raccoon City. Man introducerar även zombier och bioorganiska vapen (B.O.W) som ett tredje element två stridande lag måste ta med i beräkningen. Här går man tydligen inte säker någonstans. Vi kommer också att få återse äldre favoriter som Leon S. Kennedy men också kända ställen som polishuset från just Resident Evil 2.

Spelare antar här rollen som USS-soldater, det vill säga Umbrella Security Services, och tävlar själva eller tillsammans med upp till tre andra mot alla andra “stridande grupper” i staden. Operation Raccon City kommer också att bjuda på ett antal olika tävlingslägen online för flera spelare där unika spelupplevelser utlovas. Det har vi hört förut, men skitsamma, vi kan knappt vänta i alla fall.

Spelet släpps till såväl PlayStation 3 som Xbox 360 och faktiskt även PC någon gång den kommande vintern.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer