Nutopia

Halo Reach slutar fungera och Microsoft svarar

Storspelet Halo Reach släpptes för bara några dagar sedan, men det dröjde inte länge innan en rad klagomål gällande co-op-spelande på arkadversionen av nya Xbox 360 Slim uppenbarade sig. Det gäller alltså de konsoler som endast levereras med ett lagringsutrymme på 4 GB, där vissa användare fått ett felmeddelande som säger att enheten inte kan läsa skivan när de försökt spela med en vän. Microsoft svarar:

“Vi är medvetna om ett väldigt litet antal användare som rapporterat att deras skivor ej kan läsas. Drabbade ombeds kontakta Microsofts kundtjänst.”

Verkligen ett “litet antal” eller skadekontroll? Vem vet, men tråkigt att det händer över huvud taget, och det påminner lite om ett annat fall där samma felmeddelande visar sig i Resident Evil 5 när man försöker spela vissa lägen tillhörande det nedladdningsbara extramaterialet. Vi får vänta och se hur det utvecklar sig. Tyvärr tror jag inte att detta är det sista vi hör angående problemet med just Halo Reach dock.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

 • Erik

  Mitt Halo Reach funkar inte på xbox 360 med 250gb hårdisk !

 • Nils Andersson

  Mitt Halo reach har fungerat som det ska tills jag inte längre kunde se mina vapen nere i bilden. Kan jag göra något eller är det nåt fel på spelet?

  Nissenice

 • Adrian C.G

  Jag spelade Halo Reach problemfritt i ungefär 3-4 dagar och helt plötsligt började dessa “loading failures” eller “Players failed to load content” dyka upp. Har inget problem med mina andra spela så som crysis etc.. Tycker att det är jävligt dålig stil av Microsoft att släppa ett spel som inte funkar och inte vilket spel som helst utan Halo, deras bestsäljande. Precis som om Nintendo skulle släppa SuperMario och så funkar inte skiten.

  OBS! Måste tillägga att det inte bara gäller Xbox 360 Slim, utan alla möjliga modeller.. Gamla xbox 360 med 20 gb, Xbox 360 Elite 250gb.

  Har testat att koppla bort min hårddisk och då funkar Halo Reach problemfritt, det måste alltså vara någon typ av programvarufel..