Nutopia

Är vätskekylning framtiden för bärbart?

Bärbara datorer når inte riktigt ända fram idag, det vill säga att de inte kan konkurrera fullt ut med stationära riggar vad gäller prestanda. Detta för att det minimala utrymmet inte kan hantera den värme som uppstår vid hårt användande av de allra värsta komponenterna. Men det kanske inte behöver vara så länge till? Asetek anser sig ha en bra lösning på problemet med överhettning och väsniga fläktar, och det genom att introducera ett kompakt vätskekylningssystem.

I videon ovan överklockar de en Alienware M18x från 3.5 till hela 4.4 GHz och GPU:n från 680 till 800 MHz, något som resulterade i en ökning med 23% i Futuremarks 3D Mark Vantage samtidigt som datorn genererade mindre ljud. Lovande, men kommer datortillverkarna att anamma tekniken eller inte? Det får trots allt inte kosta för mycket eller dra för mycket energi.

Via Asetek.

Rickard Olsson

Rickard är en tredjedel i triaden och har både på gott och ont beblandat sig med spelskriverier såväl online som i tidningar genom åren. Bland spelsajterna återfinns bland annat TVspel.nu, Zlot, Kong och självklart Spelbloggen. Beroende av allt Gears of War.

Kommentarer